Kesejahteraan Rakyat Jadi Keutamaan Kerjasama Kerajaan Perikatan Nasional dengan Kerajaan Negeri Selangor.

Kejadian tanah runtuh yang berlaku di kawasan perumahan Taman Kelab Ukay, Bukit Antarabangsa awal pagi tadi adalah suatu rahmat buat 40 penghuni di tujuh buah kediaman yang terlibat. Dua pemimpin berjiwa besar meletakkan kepentingan rakyat walaupun berbeza haluan politik, ini adab siasah dinamik yang dilakukan oleh YBM Hajah Zuraida Kamaruddin sebagai Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan bersama Menteri Besar Selangor, YAB DS Amirudin Shari.

YBM Hajah Zuraida Kamaruddin telah mengumumkan peruntukan awal sebanyak RM2 juta manakala YAB DS Amirudin Shari mewakili kerajaan negeri Selangor akan membiayai penginapan selama seminggu di Hotel De Palma Ampang kepada para penghuni terlibat.

Ketika suhu politik negara berubah-ubah pola akibat ‘permainan rancak’ politikus-politikus utama, situasi yang melanda 40 penghuni Taman Kelab Ukay menjadi petanda positif bahawa kerjasama atas kepentingan rakyat mampu dilaksanakan melangkaui sempadan ideologi politik.Keuntungan besar diperolehi rakyat. Inilah dinamik politik masa depan dan kematangan suasana yang dimahukan oleh rakyat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: