Pemimpin yang berperwatakan tenang

Dalam krisis global yang datang mengejut, krisis politik yang kelam kabut, seorang raja tenang melayan ragam politikus negara, tegas membuat keputusan membentuk ‘kerajaan beta’.

Seorang perdana menteri yang muncul dalam waktu seluruh dunia perlu berkurung, dan keadaan ekonomi merundum, tanpa menyalahkan sesiapa, mengherdik sesiapa, menyindir sesiapa, beliau tenang menjalankan tugas, memberi semangat dan harapan kepada rakyat.

Seorang ketua pasukan yg cekap mengendali masalah. Dengan tenang, menggalas tanggungjawab ketika negara runtuh struktur pimpinan atasan, tanpa sebarang rungutan. Beliau berani menghadapi dan memimpin pasukan untuk sentiasa kuat di lapangan, berada betul di atas landasan.

Suatu ketika dahulu, kita punya cita-cita melihat Malaysia gah di mata dunia dengan Wawasan 2020. Rupa-rupanya tahun ini, kita tetap gah dimata dunia tapi dengan cara kita sendiri.
Betapa bertuah dan hebatnya negara kecil kita.

Suka atau tidak, pilih mereka atau tidak, tiada siapa dapat nafikan inilah kombinasi sosok pemimpin yang berjaya mengemudi Malaysia ketika krisis pandemik sehingga kita sampai ke tahap ini, hari ini.

Kita tiada pilihan lain, kecuali menang.

Selamat Ulangtahun Keputeraan YDPA
100 Hari kepimpinan TSMY
Tahniah pasukan KKM dan semua barisan hadapan
Juga kepada kita semua, rakyat Malaysia

#kitapastimenang #kitajagakita

RAIHANA
8 JUN 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: