Adun PKR Sungai Acheh sertai PN

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Acheh, Zulkifli Ibrahim yang ternyata kecewa dengan PKR bakal menyertai parti gabungan Perikatan Nasional (PN).

Katanya, beliau langsung tidak diberi peluang untuk membela diri atau membuat rayuan dan terkejut menerima surat pemecatan bertarikh 1 Julai kerana tiada alasan dinyatakan berhubung tindakan tersebut terhadapnya.

Menurutnya, setakat ini beliau masih belum menyertai mana-mana parti politik, namun akan berbuat demikian dalam masa terdekat.

“Dalam masa terdekat ini saya akan memilih PN kerana ada Umno, PAS, PPBM dan saya akan menyerah borang permohonan rasmi menyertai parti dalam PN di Kuala Lumpur nanti,” katanya pada sidang media di Pusat Khidmat Adun Sungai Acheh di sini, hari ini.

Zulkifli berkata, beliau akan menyertai pihak pembangkang dalam persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang yang akan datang.

“Saya bukan Adun Bebas, tetapi Adun PN, cuma parti sahaja belum ditentukan lagi dan saya akan buat pengumuman seterusnya dalam masa yang singkat,” katanya.

Mengenai pemecatan itu, beliau berkata, Jawatankuasa Disiplin PKR sepatutnya memanggil beliau untuk siasatan sebelum pemecatan, tetapi proses itu tidak berlaku dan terus dipecat.

“Saya amat terkejut kerana saya sendiri pun tidak tahu dipecat atas sebab apa,” katanya

Tambahnya, beliau juga tidak akan membuat rayuan dalam tempoh yang diberikan kerana hilang kepercayaan terhadap pemimpin parti.

Antara yang turut hadir memberi sokongan, termasuklah Adun Penaga, Mohd Yusni Mat Piah, ketua pembangkang DUN Pulau Pinang, Muhamad Yusoff Mohd Noor dan Adun Teluk Bahang, Zolkifly Md Lazim.

Sumber : FMT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: