Pelan Pemulihan Negara mampu bawa keluar kemelut

SHAH ALAM – Pelan Pemulihan Negara yang memperincikan rancangan kerajaan secara berfasa diyakini mampu membawa negara ini keluar dari pelbagai kemelut akibat pandemik Covid-19.

Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim), Nasrudin Hassan berkata, pihaknya melihat usaha itu sebagai satu langkah yang perlu disokong semua pihak agar rakyat negara ini dapat kembali menjalani hidup sejahtera dan normal seperti biasa.

“Sokongan yang dimaksudkan ialah semua kita penghuni negara Malaysia tercinta dapat mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan serta arahan-arahan semasa oleh kerajaan sama ada daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Majlis Keselamatan Negara (MKN) mahupun arahan langsung daripada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

“Yadim percaya semua langkah yang diambil kerajaan untuk menangani ancaman ini telah diteliti dan dibincangkan secara mendalam, lebih-lebih lagi apabila menyentuh mengenai pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP),” katanya menerusi satu kenyataan pada Rabu.

Sumber : Sinar Harian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: