Berita | Ada tiga ‘singa’ kuasai Melaka

Melaka: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pantai Kundor, Datuk Nor Azman Hassan mendakwa, Melaka bukan dikuasai oleh ‘dua singa di atas gunung,’ sebaliknya tiga ‘singa’ yang didakwanya terbabit dalam penyelewengan kerja mengorek pasir laut dan menambak pantai di negeri ini.

Beliau mendakwa, ketiga-tiga singa terbabit akan dibawa ke muka pengadilan jika Pakatan Harapan (PH) berjaya membentuk kerajaan negeri selepas Pilihan Raya Negeri (PRN) tidak lama lagi.

“Kalau (Ahli Dewan Undangan Negeri) Datuk Seri Idris Haron kata ada dua singa di atas gunung yang menguasai negeri Melaka, saya pula katakan sebenarnya ada tiga singa yang merosakkan negeri ini,” katanya pada sidang media bersama-sama Idris di resort miliknya di Pantai Puteri, Tanjung Kling dekat sini hari ini.

Nor Azman mendakwa, dalam Umno Bahagian Tangga Batu, beliau dan Idris dinafikan sebagai Adun dan dipinggirkan daripada program parti, seolah-olah mereka tidak wujud.

Mengenai hala tuju mereka, Nor Azman berkata, setakat ini beliau dan Idris sudah menerima tawaran daripada beberapa pemimpin PH untuk menyertai parti masing-masing tetapi masih membuat pertimbangan sewajarnya bagi memastikan mereka bukan setakat menang, malah mampu membentuk kerajaan negeri selepas itu.

“Saya dan Datuk Seri (Idris) akan buat keputusan parti mana yang akan kami sertai pada waktu sesuai sebelum PRN tetapi yang dua orang lagi (Adun Pengkalan Batu, Datuk Norhizam Hassan Baktee dan Adun Telok Mas, Datuk Noor Effandi Ahmad), saya tidak tahu,” katanya.

Bagaimanapun beliau enggan mengulas parti atau pemimpin parti berkenaan yang menghubungi mereka dan membuat tawaran itu.

Nor Azman berkata, beliau akan mempertahankan kerusi Pantai Kundor yang dimenanginya pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) dan begitu juga Idris di kerusi Sungai Udang.

Nor Azman adalah penyandang bagi penggal pertama manakala Idris bagi penggal kedua. – HARIAN OMAR

oleh Hassan Omar

kredit foto: UpdatesMalaysia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: