Berita | Tular gambar main golf di Singapura: ‘Takkan 24 jam dengan cucu?’ – Najib

KUALA LUMPUR: Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mempersoalkan tindakan pihak tertentu yang mempertikaikan tujuannya berada di Singapura baru-baru ini.

Dalam kemas kini di laman sosial, Najib kesal kerana keberadaannya di Singapura untuk melawat anaknya, Nooryana Najwa yang melahirkan anak kedua dijadikan isu.

“Ini pun jadi isu? Takkan saya bersama cucu 24 jam setiap hari selama tempoh enam hari saya berada di Singapura,” soal Najib dalam hantaran di Facebook.

Najib menjelaskan individu bersamanya dalam gambar yang tular ialah jutawan Singapura, Sam Goi Seng Hui, iaitu pemilik Sutera Harbour Resort di Sabah dan peminat dasar ekonomi Malaysia semasa beliau menjadi Perdana Menteri dari 2009 hingga 2018.

“Sam kini berada di tempat ke-23 dalam senarai Forbes paling kaya di Singapura dengan kekayaan AS$1.7 bilion… Ya, kereta Rolls-Royce itu adalah milik dia.

Masa kita bertemu, dia banyak meminta pandangan saya tentang hala tuju pembangunan dan ekonomi negara sebab dia ingin lebih melabur di Malaysia.

“Adakah salah saya gunakan masa peribadi untuk beri pandangan saya kepada pelabur asing yang ingin melabur ke Malaysia biarpun saya bukan PM dan bukan menteri lagi?” tulisnya. – Awani

oleh: Madiha Abdullah

kredit foto: FB Zunar Cartoonish Fan Club

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: