Berita | Bekalan air dijangka pulih Rabu ini

Kuala Lumpur: Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Langat dan LRA Langat 2 kembali beroperasi dan bekalan air dijangka pulih sepenuhnya pada 11 malam, Rabu ini (22 Disember).

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam kenyataan memaklumkan, setakat 4 petang hari ini, LRA Sungai Langat dan LRA Langat 2 memulakan operasi sepenuhnya manakala bagi LRA Cheras Batu 11 proses pembersihan loji rawatan air berikutan insiden banjir sedang dilaksanakan.

“Jangkaan untuk LRA Cheras Batu 11 beroperasi sepenuhnya masih belum dapat dipastikan buat masa ini,” menurut Air Selangor menerusi kenyataan petang ini.

Air Selangor turut memaklumkan bantuan alternatif melalui tangki air masih digerakkan secara berperingkat ke kawasan terjejas dengan memberi keutamaan kepada premis kritikal sepanjang tempoh gangguan bekalan air tidak berjadual ini.

Semalam dilaporkan beberapa kawasan di Wilayah Petaling, Kuala Lumpur dan Hulu Langat akan mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual susulan banjir di beberapa kawasan di Lembah Klang sejak Jumaat lalu.

Pengguna boleh merujuk kepada saluran komunikasi rasmi Air Selangor seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Pusat Perhubungan Air Selangor di talian 15300.

Pertanyaan dan aduan boleh diajukan di Help Centre yang boleh dilayari di http://www.airselangor.com dan aplikasi Air Selangor. – Bernama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: