Berita | Bersatu dahaga kerusi menteri?

KUALA LUMPUR: Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi yang juga ahli MPT Parti Pribumi Bersatu Malaysia, Zuraida Kamaruddin hari ini melepaskan jawatannya sebagai menteri dan juga ahli BERSATU bagi menyambut 6 teras perjuangan Parti Bangsa Malaysia yang dilihat lebih serius memperjuangkan hak Keluarga Malaysia.

Beliau yang diserang secara langsung oleh ahli partinya sendiri membuat keputusan tersebut memandangkan keberadaannya dirasakan menggangu-gugat parti itu.

Kesibukannya sebagai menteri yang mempunyai tugasan di luar negara bagi menaikkan imej industri sawit Malaysia dijadikan alasan oleh ahli BERSATU yang lain sebagai tidak berdisiplin kerana gagal hadir mesyuarat parti.

Berani dengan tidak merasakan jawatan sebagai menteri itu menjadi penghalang untuk beliau memperjuangkan karier politik yang telah dilalui selama 24 tahun, mengemudi Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi dengan nilai keuntungan meningkat RM128 bilion atau 40 peratus dari tahun sebelumnya, Zuraida dikatakan antara menteri yang terbaik dalam portfolio yang dipegang sekarang dan menjadi harapan pekebun kecil serta pemain industri komoditi negara.

Oleh: Muhd Zubir Alias

Kredit foto: Utusan Borneo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: