Teori Kamal Hatta: PH kekal hati hitam

Kau orang tengok hari ni punya melompat beruk Fahmi Fadzil dan Saifuddin Nasution dapat peluang membantai Zuraida Kamaruddin sebab dua projek ‘direct nego’. Bunyi mereka berdua seolah-olah Zuraida yang paling berdosa. Apabila main politik tahap bangsat, kau orang boleh tengok emosi dan kekalutan PH untuk divert isu. Mereka nak nampakkan sial senarai 101 projek ‘direct nego’ itu yang paling teruk adalah Zuraida. Aku nak tunjuk kat kau orang supaya jangan buta kayu, ibarat kena tuang kencing DAP dalam mulut. Biar bermaruah sikit kalau nak kecam. Dalam senarai 101 projek ‘direct nego’, DAP… Read More

Politics |Muafakat Nasional: UMNO and PAS Agreed to Accept Parti Bumiputra Bersatu Malaysia

UMNO and PAS have agreed to accept Parti Bumiputra Bersatu Malaysia (Bersatu) as a member in Muafakat Nasional (MN), said its secretariat co-secretary-general Tan Sri Annuar Musa. He said an official letter of agreement had been sent to Bersatu President Tan Sri Muhyiddin Yassin on August 13, before the official response to Bersatu’s willingness to join MN, signed by Muhyiddin himself, was received on August 18. https://www.bernama.com/en/news.php?id=1873909

Teori Kamal Hatta: Azmin & Zuraida tunjuk kekuatan akar umbi.

Aku tengok macai-macai PKR suka menganjing Azmin dan Zuraida lebih teruk daripada Najib Razak. Sebelum ini bukan setakat macai, yang kepala-kepala politik PKR pun sama cabar Azmin dan Zuraida buat parti baru atau umum secara rasmi sertai Bersatu. Kalau kau orang perasan, yang mengeji dan menganjing kebanyakan penyokong PH. Rakyat umum tak peduli pun masalah remeh politik, yang penting menteri-menteri buat kerja untuk rakyat dan negara. Aku hadir juga Kongres Negara hujung minggu lepas. Ini komitmen aku sebagai sokongan kepada Azmin dan Zuraida. Penggerak Komuniti Negara rupa-rupanya sudah ada ahli berdaftar mencecah… Read More

PRK N58 Slim: Mengundi Awal Capai 79 Peratus Setakat Jam 1:00 tengahari

Perkembangan semasa proses pengundian bagi pemilih awal PRK N58 Slim setakat jam 1:00 tengahari tadi. Statistik Keluar Mengundi Awal Bagi Pilihan Raya Kecil N.58 SLIM pada jam 1.00 tengah hari : Peratus Keseluruhan : 79% Sumber: SPR