Watak Politikus Mengikut Genre Muzik 🎵🎵🎵

Kadangkala rakyat pun sukar memahami sikap dan tingkah laku politikus-politikus apabila gelagat mereka yang dilihat mencetuskan krisis, perebutan kuasa dan kedudukan serta manuver politik yang memeningkan rakyat untuk memahaminya. Ok, jangan gusar dan celaru. Mari kita baca karektor tiap politikus mengikut genre muzik. Azmin AliPolitikus yang sangat dibenci oleh kelompok pentaksub Anwar Ibrahim kerana mereka tidak dapat membaca rentak politik Azmin berbanding politikus pujaan mereka. Watak Azmin seperti genre muzik yang dimainkan oleh Pink Floyd, psychedelic progressive rock iaitu suatu genre muzik rock yang terbina dengan susunan ‘odd-beat, odd tempo dan digarap… Read More

Today In History: Mandela on four-day visit to Malaysia

1 November 1990, KUALA LUMPUR: Nelson Mandela, South Africa’s anti-apartheid leader, was welcomed by the Prime Minister when he made a four-day visit to Malaysia in a 20-day tour of five Asia-Pacific countries. The 72 year old deputy president of the African National Congress was originally scheduled to visit Malaysia on 19 October but his trip was postponed in view of the country’s general election.

First Umno Baru general assembly

28 October 1988, KUALA LUMPUR: Prime Minister Dato’ Seri Dr Mahathir Mohamad received a standing ovation at the first Umno Baru general assembly today. On 25 June 1987, an appeal was filed by 12 of the UMNO delegates to have the assembly and the election of April 1987 declared null. After one of the delegates, Hussain bin Manap, withdrew unexpectedly in August from filing the appeal, the remaining litigants have since become famous as the “UMNO 11.” Although Razaleigh and Musa Hitam were not among the plaintiffs, it was widely believed that… Read More

Teori Kamal Hatta: PKR Sabah huru-hara, berlaga keting dengan Mahathir

Punyalah suwey Anwar Ibrahim naik jadi presiden PKR. Kau orang tengok tak sampai dua tahun lintang pukang PKR. Kononnya PKR adalah ‘big-brother’ PH, selepas menang PRU14 jadi parti besar dengan 50 MP, tapi kau orang jangan lupa sebab masa tu Wan Azizah masih presiden parti, Anwar adalah banduan Sungai Buloh. Itu status Anwar sebelum PH padam rekod Anwar sebagai banduan. Satu persatu suwey melanda Anwar sampailah tumbang PH. Melepas nak jadi PM. Janji dah tabur sana sini. Ramai ‘funder’ India dah bengang sebab kena kencing akibat gagalnya Anwar menjadi PM. Jangan panjang… Read More